Over Marthe

Na het afronden van de master Kunstgeschiedenis ben ik begonnen met mijn productiewerkzaamheden door middel van een stage bij het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Al snel rolde ik daar door als assistent productieleider bij de West Side Story, een educatief project ter ere van het 125-jarig jubileum van het Concertgebouw. Vanuit het ene project werd ik gevraagd voor het andere en in januari 2015 besloot ik me in te schrijven als ZZP’er.

Inmiddels heb ik ruime ervaring opgedaan als productiemedewerker en – leider, als vrijwilligerscoördinator, persvoorlichter en als locatiemanager. Een van de meest bijzondere projecten die ik tot nog toe heb mogen doen is de Stadsopera Onderweg. Van deze opera die het verhaal vertelt van verschillende (voormalige) vluchtelingengroepen in Utrecht was ik productieleider. Er deden meer dan 15 nationaliteiten mee aan de opera waarvan de drie aktes plaatsvonden op drie verschillende locaties in de stad.
Ook als vrijwilligerscoördinator bij de Sint Maarten Parade en bij Kerst in het Julianapark zat ik goed op mijn plek. Het bij elkaar brengen van een groep vrijwilligers, iedereen zoveel mogelijk in hun kracht zetten en samen als één team naar een voorstelling toewerken, dat was fantastisch.

Culturele producties met een sociaal maatschappelijk thema of doel spreken mij zeer aan. Mensen met elkaar verbinden, nieuwe zienswijzen laten ontdekken of verbazen door middel van kunst en cultuur, daar draag ik heel graag aan bij! Naast mijn sociale houding en rustige uitstraling zijn hierbij een heldere communicatie, flexibiliteit en het altijd in-control zijn mijn kwaliteiten.

Naast mijn werk als producent in de culturele sector heb ik een klein catering bedrijf, OverVers. Hierbij koken we met eten dat anders weggegooid zou worden bij wijze van positief statement tegen voedselverspilling.